Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Nieuws
Cees Schrama benoemd tot erelid Federatie van Nederlandse Jazzfestivals

Op de ledenvergadering van de Federatie van Nederlandse Jazzfestivals (FNJF) 21 maart jongstleden is Cees Schrama tot erelid van de federatie benoemd. Voorzitter Ton Bos roemde zijn inzet voor de Nederlandse jazz en het gevraagde en ongevraagde advies dat hij de FNJF ondanks zijn hoge leeftijd nog regelmatig geeft.

Cees Schrama is de nestor van de Nederlandse jazz en bekend als pianist, presentator, maar ook producer. Zijn rol als presentator krijgt vorm als hij vanaf 1973 Sesjun presenteert. Liefst dertig jaar lang presenteerde hij dit beroemde TROS-radioprogramma, waarin hij bekende jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland ontving. Als muzikant leidde hij in de jaren zestig tot en met de jaren negentig Casey and the Pressure Group en speelt hij mee op vele platen. Hij produceert ook albums met onder andere Toots Thielemans, Monty Alexander, Gijs Hendriks en Piet Noordijk. Eind jaren zestig drukte hij met zijn experimentele muziekstijl een grote stempel op het geluid van de Golden Earring. Ook werkte hij mee aan de single 'Venus', waarmee Shocking Blue een wereldhit scoorde. Tevens is Schrama al ruim dertig jaar betrokken bij het North Sea Jazz Festival, waarvan hij ook jarenlang presentator was en lid van de programma-commissie.

Het Bimhuis vertoont op zaterdag 4 april een documentaire over Schrama, die deel uitmaakt van Jazzportretten, een serie films over belangrijke Nederlandse jazzmusici. Deze serie is een initiatief van het Nederlands Jazz Archief en de premières vinden plaats in het Bimhuis in het kader van het veertigjarig jubileum van dit podium. Naast Cees Schrama staat 4 april ook bassist Ruud Jacobs centraal.

De FNJF levert een bijdrage op het gebied van onder andere kennisdeling, politieke kwesties, promotie en fondsenwerving en fungeert namens de aangesloten festivals als aanspreekpunt naar (inter)nationale partijen in het jazzveld. De FNJF ondersteunt initiatieven met betrekking tot talentontwikkeling, citymarketing, cultureel klimaat, toerisme en economische ontwikkeling, gebieden waarop festivals een belangrijke rol vervullen.

Labels:

(Cees van de Ven, 25.3.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.