Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Gentrifuge – 'Gentrifuge' (El Negocito, 2014)
Opname: 25-26 januari 2014

Het jonge Belgische trio Gentrifuge loopt met zijn debuut-cd niet bepaald hard van stapels, casu quo blaast niet van hoge torens. De muziek heeft iets tastends – het is alsof de deuntjes fluitend zijn geconcipieerd, slenterend op de Place Brouckere.

Het openingsnummer, 'Op De Brug', klinkt alsof de melodie moeite heeft uit het ei te geraken – wat uiteindelijk, niet zonder geraas, toch nog lukt. Ook 'Out Of The Box' is zeer simpel. Simpel in de zin van zuiver, licht verteerbaar. Het uit vijf noten bestaande melodietje wordt herhaald, opnieuw beschouwd, gepermuteerd en met een verlegen lachje gepresenteerd.

Iets van hitte en stof is bespeurbaar in 'Sauce Andalouse', een schetsje van zuidelijk Spanje. Dag mijnheer Miles. Het mijmeren slaat weer toe in 'Intro – Outro', waarbij de contrabas van componist Mattias Geernaert extra glans krijgt door de vlekkeloze opnametechniek.

Ik zou deze kids wel eens met een mooie, niet te vaak gespeelde ballad uit het Great American Songbook willen horen.

Meer horen?
Klik hier om deze plaat te beluisteren.

Labels:

(Eddy Determeyer, 6.3.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Schrijf je in voor onze gratis Nieuwsbrief! Klik op de button hieronder om je aan te melden:


Menupagina's:


Zoek in deze website:

Google

web deze website


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, meewerken?
Mail de redactie.


(advertenties)