Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Eujazz OpenMind Award naar Heerlense filmproducent


Toen het project 'Culturele Hoofdstad' werd afgeblazen, leek het of Maastricht haar Euregionale ambities grotendeels had laten varen. Gelukkig gingen sommige grensoverschijdende initiatieven gewoon door: de Eujazz OpenMind competitie is een Euregionaal project, waar zeven jazzorganisaties uit Nederland, Belgiƫ en Duitsland in participeren. Het is een tweejarige competitie, waarbij alle soorten grenzen worden overschreden: grenzen tussen verschillende vormen van kunst, tussen landen, tussen generaties, culturen en zelfs opleidingsniveaus.

Dit jaar kende een internationale jury de Eujazz OpenMind Award toe aan een team van de Heerlense filmproducent en jazzmusicus Jo Dautzenberg. Zijn productie heet 'De Weg naar Maastricht', een sfeervolle film, die stadsbewoners aan het woord laat over de toekomst van hun stad. De filmbeelden worden gecombineerd met een live jazzorkest, theaterkunst en dans. Het resultaat is een meeslepend geheel, dat een sterke indruk maakt op het publiek. In totaal streden vier producties om de prijs.

De Award werd op 7 maart uitgereikt tijdens het Jazz Maastricht Mini Festival, in een druk bezocht Ainsi, door Ger Koopmans, gedeputeerde voor cultuur van de provincie Limburg.

Labels:

(Maarten van de Ven, 11.3.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.