Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
Nieuwe Jazzportretten in het Bimhuis


In het Bimhuis staan morgenmiddag Han Bennink en Pierre Courbois centraal in twee nieuwe afleveringen van Jazzportretten', de serie films over Nederlandse jazzmusici.

Het Nederlands Jazz Archief heeft het initiatief genomen tot een serie gefilmde portretten van belangrijke Nederlandse jazzmusici. De premières van de eerste afleveringen vinden steeds plaats in het Bimhuis, in het kader van het 40-jarige jubileum van het podium. De portretten worden gemaakt door filmer Jan Kelder, die documentaires over Piet Noordijk, John Engels en Rita Reys op zijn naam heeft staan.

De nieuwe afleveringen zijn gewijd aan twee Nederlandse jazzdrummers: Han Bennink, mede-oprichter van Instant Composers Pool en pionier van de onafhankelijke jazz- en improvisatiemuziek in Europa, en Pierre Courbois, bandleider van het internationaal succesvolle Association PC en van het 5/4 Sextet.

Te zijner tijd zijn alle afleveringen van Jazzportretten beschikbaar via de website van het Nederlands Jazz Archief en worden ze uitgezonden via het digitale themakanaal NPO Cultura. De serie jazzportretten kent verschillende financiers, waaronder de Nederlandse Publieke Omroep en het transnationale researchproject Rhythm Changes.

Café en kassa van het Bimhuis zijn geopend vanaf 13.30 uur en de entree bedraagt € 7,50.

Labels:

(Maarten van de Ven, 13.2.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.