Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Vooruitblik
April Jazz in Nijmegen


De Nijmeegse podia BReBL, Easter Jazz, JIN, Trianon, De Lindenberg, Music Meeting en LUX slaan de handen ineen voor April Jazz. In de maand april vinden er maar liefst 14 jazzevents plaats in Nijmegen. De zeer diverse line-up gaat van lokale artiesten via de Nederlandse top tot grote internationale namen. Met vijf concerten in BReBL, twee concerten in Trianon, het 30-jarig jubileum van I Compani, een masterclass in De Lindenberg, het festival Easter Jazz en vier internationale concerten in LUX. Dat betekent in de hele stad genieten van een gevarieerd en spannend jazzaanbod.

Iedere donderdag kun je in BReBL terecht voor de meest uiteenlopende vormen van jazz. Met Baars & Henneman, YABANI, Pierre Courbois Qwintett, Phat Cool BigBand en One Room Ensemble Jazz en Poetry beleef je jazz in de breedste zin van het woord op een schitterende locatie. Dertig jaar geleden werd Cinemariƫnburg (de voorloper van LUX) geopend door saxofonist/componist Bo van de Graaf en zijn mannen. Tijdens het eenmalige jubileumconcert in LUX speelt I Compani programma's van de afgelopen jaren, in verschillende bezettingen.

Easter Jazz, voorheen East Of Eastern, is al jaren een traditie in Nijmegen-Oost. Op Tweede Paasdag kun je de hele dag genieten van lokale, nationale en internationale jazz-acts in acht kroegen. De Lindenberg biedt in samenwerking met het ArtEZ Conservatorium een bijzondere jazz masterclass, waarin organist en pianist Larry Goldings, in het kader van zijn concert in LUX, aan de slag gaat met tien masterstudenten. Iedere week van april staan er grote, internationale artiesten op het podium van LUX. Een unieke kans om Larry Goldings, Peter Bernstein & Bill Stewart, John Scofield & Jon Cleary, het James Carter Organ Trio en het Ambrose Akinmusire Quartet live aan het werk te zien.

Ook voor en na de jazzmaand april is er interessante jazz- en crossovermuziek te beleven in Nijmegen. In het Pinksterweekend bijvoorbeeld bij internationaal festival Music Meeting in Park Brakkenstein.

Klik hier voor het programma van April Jazz.

Labels:

(Maarten van de Ven, 10.2.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.