Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Concert
Een schep erbovenop

Lynn Cassiers & STUFF., SATELLIET, zaterdag 10 januari 2015, De Werf, Brugge

De eerste SATELLIET op het podium van De Werf in Brugge werd opgestart door artist in residence Lander Gyselinck. Hij programmeerde een tweetal concerten: Lynn Cassiers en de formatie STUFF. (inderdaad, met hoofdletters en een punt erachter).

Lynn Cassiers (stem, effecten, synths) leverde een prestatie van formaat. Was haar solo-cd 'The Bird, The Fish And The Ball' al een smaakmaker van jewelste, haar liveoptreden vanavond deed er nog een schepje bovenop.

Terwijl haar cd in alle rust in de studio tot stand is gekomen, bewees Cassiers hier dat zij over zoveel bagage, kennis en instant improvisatorisch vermogen beschikt, dat zij in staat is zonder de minste twijfel van handelen met haar elekronische gereedschap het publiek muisstil en in opperste verbazing aan zich te binden. Haar zeggingskracht is gelegen in de boeiende soundscapes en intrigerende samenstelling en opbouw ervan. Dit alles op een aangenaam verteerbaar geluidsniveau. Deze bescheiden fragiele Cassiers is een dame van belang geworden. Toonaangevend en met internationale potentie in het veld van elekronische klankkunstenaars.

Het tweede deel van de avond werd gevuld door STUFF., met Andrew Claes (EWI en saxofoon), Dries Laheye (basgitaar), Joris Caluwaerts (keys), Mixmonster Menno (turntables) en Lander Gyselinck (drums). Zij brachten een oorverdovende set met rudimenten van jazz, impro, disco en meer. Zeker en vast niet te missen voor de liefhebber, mits oorbeschermers binnen handbereik zijn. Maar het spelen in het bijna volledig donker en met een over-de-top geluidsniveau impliceren niet per se ook topkwaliteit en zeggingskracht. Niettemin een compliment voor de organisatie voor hun moed om ook dit genre een podium te bieden. En via dit genre kan mogelijk nieuw publiek aangespoord worden om ook jazzconcerten van De Werf te gaan bezoeken.

Klik hier voor foto's van dit concert door Cees van de Ven.

Labels:

(Cees van de Ven, 19.1.15) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.