Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Reportage
Uitreiking Edisons Jazz/World


"Kapok, de winnaar van de publieksprijs, wist direct te charmeren. Met een eigenaardige bezetting zonder bas, als statement de black & white dresscode negerend en zonder groot orkest, kwam het drietal wat heibel maken met een originele mix van diverse invloeden, waarvan jazz er maar één is. Alsof hij vond dat de Franse hoorn niet zou klinken met het stilzwijgende Metropole op de achtergrond, koos Morris Kliphuis voor trompet."

Op donderdag 27 november 2014 werden in het Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven de Edisons Jazz/World uitgereikt, onder andere aan Kapok, Sebastiaan van Bavel en Kurt Elling, die al dan niet onder begeleiding van het Metropole Orchestra optredens verzorgden.

Onze reporter Iwein Van Malderen bekeek het als Belg met gemengde gevoelens. "Gala's blijven iets bijzonder, ook deze avond riep bij mij dubbele gevoelens op, wat niet betekende dat ik niet relatief tevreden terug huiswaarts keerde. Zo'n gala waar gebalanceerd wordt op de grens van jazz en entertainment geeft een mens dan toch een goed gevoel..."

Klik hier om zijn verslag te lezen.

Klik hier voor een fotoverslag van deze avond door Cees van de Ven.

Labels:

(Maarten van de Ven, 3.12.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.