Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Documentaire Thomas Chapin in de maak


Afgelopen week hield Stephanie J. Castillo de laatste interviews in het Bimhuis voor haar documentaire over de in 1998 overleden multi-instrumentalist Thomas Chapin. Titel van de film is 'Thomas Chapin, Night Bird Song'. Hiermee eindigt Castillo's Europese interviewtour die op 25 november in Parijs begon en haar door Frankrijk, Italiƫ en Duitsland voerde.

In het Bimhuis interviewde zij de musici Ineke Vandoorn, Marc van Vugt en Tony Overwater, jazzpromotor Marcel Kranendonk, muziekpublicist Frank van Herk en jazzprogrammeur Kees van Boven. Castillo begint in januari, als zij terugkeert naar de Verenigde Staten, met de montage en hoopt eind 2015 haar film te kunnen vertonen op film- en jazzfestivals.

Thomas Chapin overleed in 1998 op 40-jarige leeftijd aan de gevolgen van leukemie, net toen hij bredere bekendheid begon te krijgen vanwege zijn originele stijl en zijn vermogen om zowel voor een straight-ahead jazzpubliek als voor liefhebbers van avontuurlijke avant-garde jazz te spelen. Hij was een briljante bandleider, componist en multi-instrumentalist die bekend stond om zijn energieke en virtuoze spel op altsaxofoon, fluit en tal van andere instrumenten.

Klik op de linker afbeelding voor een trailer van deze film.

Labels:

(Maarten van de Ven, 12.12.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.