Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 


Cd
Tineke Postma & Greg Osby – 'Sonic Halo' (Challenge, 2014)

Opname: 7-8 november 2013

Het is weinigen gegeven zo prominent en internationaal door te breken als saxofoniste Tineke Postma. Ook nog in een relatief korte periode. Rond 2003 manifesteerde ze zich in het Nederlandse jazzcircuit en in 2009 verscheen ze al met een Amerikaanse formatie met Scott Colley, Geri Allen en Terri Lyne Carrington op de grote internationale festivals en podia in de Verenigde Staten.

Na de eclatante internationale successen heeft ze in november 2013 in New York haar meest recente cd 'Sonic Halo' opgenomen. Haar medemuzikanten behoren tot de elite van de hedendaagse Amerikaanse jazzscene. Collega en vroegere leermeester saxofonist Greg Osby is de 'senior' van het kwintet, dat wordt aangevuld met pianist Matt Mitchell, bassiste Linda Oh en drummer Dan Weiss. Het album omvat vijf composities van Postma, drie van Osby en de geheel vrij gespeelde standard 'Body And Soul'.

Beide saxofonisten bespelen de alt- en sopraansaxofoon. Het onderscheid is minimaal. Osby's geluid is iets voller en warmer en zijn solo's zijn wat vrijer. Postma daarentegen soleert meer in de harmonieën en melodieuzer. Beide blazers kunnen steunen op een formidabele, alerte ritmesectie, waarin de heldere en puntige pianosolo's uitspringen.

Originele frisse composities, enthousiaste en geïnspireerde solo's, compacte en swingende hedendaagse jazz: dat zijn de kenmerken van deze (inmiddels) zesde cd van de terecht internationaal furore makende Tineke Postma.

Bekijk de Jazztube!
Klik hier om een track van dit album te beluisteren: 'Sea Skies'.

Labels:

(Jacques Los, 17.12.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.