Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Festival
Soundsofmusic 2014


"Minimal zou je het kunnen noemen, zelf vind ik procesmatige muziek een betere aanduiding. Het optreden van The Necks, vijf kwartier ononderbroken, begon verstild met een enkele noot van pianist Chris Abrahams, die van commentaar werd voorzien door bassist Lloyd Swanton. De vleugel was, heel ongebruikelijk, zó geplaatst dat de bespeler van de groep wegkeek, zodat het contact uitsluitend auditief was. De verstilling noodde tot vergelijkingen met pianist Keith Jarrett."

Eddy Determeyer bezocht het festival Soundsofmusic, dat van dinsdag 21 tot en met zondag 26 oktober te zien was op diverse locaties in Groningen. Hij zag er optredens van Jorrit Westerhof, Ernst Reijseger & Groove Lélé, Michael Moore Pool, De Beren Gieren, The Necks, Mazzoli & Germino, JACK Quartet en Sylvie Courvoisier-Mark Feldman Quartet.

Klik hier om zijn festivalverslag te lezen.

Willem Schwertmann maakte fotoverslagen van Soundsofmusic, van de concerten van De Beren Gieren, The Necks, James McVinnie & Ernst Reijseger en het Sylvie Courvoisier-Mark Feldman Quartet.

Labels:

(Maarten van de Ven, 3.11.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.