Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Ben van den Dungen Quartet – 'A Night At The Club' (JWA, 2014)

Opname: mei 2014

Zeven dagen speelde Ben van den Dungen met zijn kwartet in Cafe Central in Madrid, waar hij 84 tracks opnam. Van al dat materiaal is een dik uur muziek op deze cd terechtgekomen. En het moet gezegd: een prachtige selectie, inclusief zes originele composities van de saxofonist, uiterst fraai geremasterd door - naast bassist eveneens geluidstechnicus - Marius Beets.

Van den Dungen zit inmiddels ver in zijn carrière, maar groeit nog steeds. Het volle, vette, warme saxgeluid – zowel op tenor- als sopraansaxofoon – combineert hij met een optimale techniek en een zeer origineel improvisatievermogen. Vooral in uptempo nummers als 'Walking Down Blues Lane', 'Blues To You' en 'Mahogany' komen zijn kwaliteiten meer dan tot zijn recht.

Gelukkig voor hem kunnen zijn medemusici de meester zeer adequaat volgen en begeleiden. Drummer Gijs Dijkhuizen en bassist Marius Beets zijn niet alleen goed op elkaar ingespeeld, maar dragen bij aan de intense, heftig swingende uitvoering van alle nummers. Ook het nieuwe pianotalent Miguel Rodriguez past uitstekend in dit matadoren kwartet. Zijn solo's zijn opwindend swingend en muzikaal virtuoos.

Summa summarum: dit nieuwe kwartet van Ben van den Dungen bestaat uit louter top jazztalenten en heeft wat mij betreft dé cd van het jaar afgeleverd.

Meer horen?
Klik hier om het album 'A Night At The Club' te beluisteren.

Labels:

(Jacques Los, 5.11.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.