Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Millennium Jazz Orchestra: 25 jaar ongebreidelde passie voor muziek


Het Millennium Jazz Orchestra kan met recht een van de beste jazzorkesten van ons land genoemd worden. Hoewel ze minder bekend zijn dat bijvoorbeeld het Metropole Orkest, is het Millennium Jazz Orchestra toch zeer gewaardeerd bij vooraanstaande jazzmusici van ons land; Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Fay Claassen, Ferdinand Povel en werkten allen samen met het orkest. En niet alleen nationale helden, maar ook internationale topmusici scharen zich tussen indrukwekkende lijst vrienden van het orkest: Dick Oatts, Philip Catherine, Toots Thielemans, Kenny Wheeler, James Moody, Herb Geller, Lee Konitz en nog vele anderen stonden samen met het orkest van componist/dirigent/orkestleider Joan Reinders op het podium van het Theater Bouwkunde in Deventer.

Dit jaar viert Millennium Jazz Orchestra haar 25-jarig jubileum. De viering krijgt fysiek beslag in de vorm van het nieuwe album 'Safety Zone'. Het album werd op 1 oktober jongstleden in een uitverkocht theater gepresenteerd. In tegenstelling tot vorige releases, waarop bijzondere nationale en internationale gasten een hoofdrol kregen, is op deze nieuwe cd dit keer alle ruimte voor het orkest zelf en voor de prachtige composities en arrangementen van Reinders, die het orkest al 25 jaar leidt.

Behalve de maandelijkse concerten in het Theater Bouwkunde in Deventer heeft het orkest ook opgetreden op gerenommeerde podia als North Sea Jazz en de IAJE in New York. Vanuit internationale jazzmedia is er dan ook veel waardering voor het Millennium Jazz Orchestra. Plannen voor de nabije toekomst zijn al concreet: komend voorjaar wordt een nieuw project gestart, dit keer in samenwerking met de WDR Big Band uit Keulen.

Klik hier voor meer informatie.

Labels:

(Maarten van de Ven, 22.10.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.