Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
40 Jaar Bimhuis


In oktober 2014 bereikt het Amsterdamse Bimhuis de trotse leeftijd van veertig jaar. Dit jubileum gaat gedurende het gehele seizoen gevierd worden met een reeks aan speciale activiteiten en evenementen.

Het Kick-Off Weekend begin oktober is het vijf dagen durende startschot van het jubileumseizoen. Verwacht een greep uit het grote Bimhuisrepertoire met een keur aan talent, belangrijke representanten en spannende projecten. Van 1 tot en met 5 oktober zijn er concerten van onder meer Kaja Draksler, Benjamin Herman & Anton Goudsmit, Peter Evans Quintet, John Engels & Guus Janssen en Joey DeFrancesco.

Het hele seizoen lang blijft het jubileum centraal staan. Al van 6 tot en met 10 oktober biedt het Bimhuis een omvangrijk programma. Pianist Dave Burrell sluit de concertavonden steeds af met een solo-pianoconcert in het Bimhuiscafé. Zeer bijzonder wordt ook het concert van Konrad Koselleck Big Band en Botte Jellema, met een reflectie op de periode waarin het Bimhuis werd opgericht. Ook introduceert het Bimhuis City Links: een nieuwe concertserie waarin steden met broeiende muziekscenes voor het voetlicht komen. De aftrap is 9 en 10 oktober, met Evan Parker als curator van de link Londen-Amsterdam. Een week eerder, 4 oktober, presenteert het Bimhuis Han Bennink en Kaja Draksler in Victoria Nasjional Jazzscene (Oslo).

Gedurende het jubileumjaar vinden vele evenementen plaats, waaronder concertseries, de comeback van het Bimhuislabel met speciale cd-releases van opnames uit het Bimhuisarchief, exposities, een serie lezingen met persoonlijke visies op aspecten van de jazzgeschiedenis door vooraanstaande muzikanten in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Jazz on Film-programma's, een serie videoportretten door het Nederlands Jazzarchief en ontelbare concertopnames van de laatste 40 jaar samengesteld in een uitgebreide discografie. Het Bimhuis serveert zelfs speciale Bimwijn en lokaal gebrouwen jubileum-Bimbier.

Klik hier voor meer informatie.

Labels:

(Maarten van de Ven, 10.9.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.