Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Jazz in BREBL


In Nijmegen is een nieuw podium en ontmoetingsplek voor jazz: BREBL. Dat staat voor BRoeien En BLoeien. Het nieuwe podium is gevestigd in het Honigcomplex in Nijmegen-West.

Vanaf 25 september worden daar iedere donderdagavond concerten, workshops, sessies, lezingen en dansavonden gehouden. Daartoe is een speciaal samenwerkingsverband in het leven geroepen door Nijmeegse musici die actief zijn in de jazz en geïmproviseerde muziek: de Nijmeegse Jazzpool. De JIN, Stichting Jazz in Nijmegen, zal er ook concerten gaan organiseren.

De intentie van deze concerten is in steeds wisselende bezettingen nieuwe ideeën uit te proberen, try-outs, spannende ontmoetingen en speelplezier. Niet muzikaal gebonden aan een bepaald jazzidioom, maar vooral afwisselend van ambient jazz tot noise, van traditioneel tot impro, van jazzrock tot technojazz en wereldmuziek.

Aanstaande donderdag opent JazzInBrebl de deuren met een dubbelconcert met Michiel Braam, Pieter Douma & Makki van Engelen en PumpOrgan, een groep die altsaxofonist/basgitarist Dirk Bruinsma samenstelde in het kader van de compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival 2011.

Klik hier voor meer informatie over JazzInBrebl.

Labels:

(Maarten van de Ven, 24.9.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.