Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Sylvie Courvoisier - Mark Feldman Quartet - 'Birdies For Lulu' (Intakt, 2014)

Opname: 27 november 2013

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat moeten pianiste Sylvie Courvoisier en violist Mark Feldman gedacht hebben bij het rekruteren van een nieuwe ritmesectie. Niemand minder dan Scott Colley en Billy Mintz maken nu deel uit van het Sylvie Courvoisier - Mark Feldman Quartet. De nieuwe cd 'Birdies For Lulu' klinkt alsof er iets moet worden rechtgezet. Nu was voorganger 'Hôtel Du Nord' (2011) niet slecht, maar het album bevatte wel een aantal nummers waarin de muzikanten elkaar gaandeweg leken kwijt te raken in plaats van nader tot elkaar te komen.

'Birdies For Lulu' maakt alles goed: het nieuwe materiaal is erg sterk, de band swingt en klinkt boven alles vooral erg hecht. De luisteraar wordt meteen de muziek ingetrokken met het hypernerveuze 'Cards For Capitaine – Part 1', dat klinkt als een soundtrack van een film noir, terwijl het tweede deel van dezelfde suite uitmondt in een prachtig stil klassiek aandoend duet tussen Feldman en Courvoiser. Het zijn de twee uitersten waartussen de composities van het muzikale echtpaar zich bewegen. Die wordt op 'Birds For Lulu' overtuigend van nieuwe impulsen voorzien en het is te hopen dat deze samenwerking meer albums gaat opleveren.

Hoogtepunt is het adembenemende 'Natarajasana', een kalm stuk dat de aandacht moeiteloos weet vast te houden voor meer dan negen minuten. Extra pluspunt zijn de informatieve en rake liner notes van Kevin Whitehead.

Meer horen?
Klik hier om geluidsfragmenten van dit album te beluisteren.

Labels:

(Eric van Rees, 29.9.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.