Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
ZomerJazzFietsTour 2014


Op vrijdag 29 augustus gaat met een proloog de 28ste editie van de Groningse ZomerJazzFietsTour van start. In het Platformtheater – aanvang 20.30 uur – en op Noorderzon – aanvang 22.00 uur – is voor te proeven met de formaties Maggie Nichols/David Chevalier/Dennis Charolles, Xalam en de Siciliaanse groep Manziluna.

Maar het gaat natuurlijk om de fietstour op de zaterdag. De dag van de hardcore jazzliefhebbers, de fijnproevers, de fanaten, de kenners en – natuurlijk – de pedaalridders. De fietstour is nog een van de weinige festivals die nog niet 'bevuild' is met veronderstelde aanverwanten als funk, soul, r&b, singer-songwriter, hiphop, disco en wat dies meer zij.

De organisatie heeft vier routes uitgestippeld door het Reitdiepdal waar uiteraard van kan worden afgeweken. Route 1 is de Italiaanse route met groepen van onder meer Gianluigi Trovesi, Francesco Cusa en Danielle D'Agaro. Route 2 is de Sena route, met onder meer de formaties Eric Boeren en Michiel Braam, Steven Kamperman Horizon Trio en het New Yorkse Xalam met rietblazer Matt Darriau. De Internationale route is route nummer 3. In deze route zijn musici te vinden als Vincent Courtois, Johannes Bauer, Tuur Florizone, Bart Maris en Jan Klare. Route 4 is de route zonder naam, een niet te versmaden ratjetoe. Deelnemers zijn bijvoorbeeld Corrie van Binsbergen met haar Brokkenbal, de eigenzinnige gitaristen Bert Dockx, David Chevallier en Eugene Chadbourne, en slagwerker Dennis Charrolles. In de tent in Garnwerd wordt het festival afgesloten met de dj's Sem Van Gelder en Eddy Determeyer en de Amsterdam Klezmer Band.

Voor uitgebreide informatie klik hier.

Labels:

(Jacques Los, 9.8.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.