Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Jazz in de Goffert


Op vrijdag 20 juni vindt de tweede editie van het festival Jazz in de Goffert plaats in het prachtige openluchttheater in het Nijmeegse Goffertpark. Het is een toplocatie wat betreft akoestiek en ambiance, uitermate geschikt voor jazzconcerten. Afgelopen jaar vond hier de eerste succesvolle editie van Jazz in de Goffert plaats. Dit jaar staan optredens van het Matangi Strijkkwartet, Flex Bent Braam en eBraam op het programma.

Het Matangi Strijkkwartet presenteert deze avond hun nieuwste programma: 'Jazzics'. Daarin smelten jazzklanken en klassieke muziek samen. De composities zijn speciaal voor het strijkkwartet geschreven door kopstukken uit de Nederlandse en Vlaamse jazzscene: Wolfert Brederode, Michiel Braam, Martin Fondse en Jef Neve. Daarnaast speelt het Matangi Strijkkwartet 'Facing Death' van Louis Andriessen en een compositie van Chick Corea.

Flex Bent Braam speelt het programma 'Lucebert'. Het gelijknamige album heeft geweldige recensies gekregen en is door diverse media genoemd als een van de beste jazzalbums van 2013 (ook op Draai). Na een succesvolle tournee in november 2013 voert Flex Bent Braam dit programma op deze avond nogmaals uit.

De avond wordt afgesloten met een bijzondere set van eBraam. Als gasten spelen Jerome Hol (gitaar) en Joel Botma (trompet) mee. Speciaal voor deze uitgebreide bezetting componeerde Braam nieuwe stukken. Improvisaties worden gecombineerd met jazz, funk en rock. Invloeden van Soft Machine, George Duke en Ten Years After klinken door in de muziek.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Doornroosje en aan de kassa tijdens het festival.

Labels:

(Maarten van de Ven, 9.6.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.