Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Mithra Jazz à Liège


Vanavond start in Luik het 24ste Internationaal Mithra Jazz Festival met op het programma enkele grote headliners, zoals Paolo Conte (8 mei), Thomas Dutronc (9 mei), Dave Holland-Kenny Barron (9 mei), Cecile McLorin Salvant (9 mei) en Paolo Fresu (10 mei).

Omwille van de rijke voorgeschiedenis van dit festival, prijst het zich gelukkig om ook dit jaar van start te kunnen gaan. Dankzij de komst van de nieuwe hoofdsponsor Mithra en de steun van de vele festivalgangers van de vorige jaren is het festival in staat om een uiterst ambitieuze programmering te bieden, zowel in termen van populariteit als kwaliteit.

Na de reeds aangekondigde namen versterken nieuwe namen de Mithra Jazz affiche. En wat voor namen! Na het enorme succes in Jazz à La Villette en als sluiting van het London Jazz Festival zal Archie Shepp een show presenteren gemaakt rond 'Attica Blues', muziek van de jaren zestig: 25 muzikanten op het podium en Shepp met de energie van een twintigjarige. Ook Kenny Garrett zal te zien zijn met een verbluffend kwintet. Saxofonist Charles Gayle, een van de legendes van de post-free, staat eveneens op het programma.

Voorts brengen Jean-Marie Machado en André Minvielle een tribute aan Boby Lapointe. Binnen de electro jazz is er het nieuwe project van Magic Malik, 'Tranz Denied'. En als onderdeel van een campagne van de sensibilisering voor de uitbreiding van Europa treedt de Servische formatie Serbian Jazz Bre op.

Uit België is er het Belgisch-Amerikaanse kwartet van Robin Verheyen met pianist Bill Carrothers, het nieuwe kwartet van Greg Houben met Fabian Fiorini, het trio van Pierre de Surgères (met een van de meest verrassende cd's van de afgelopen maanden), het trio Pianoless van Jean-Paul Estiévenart, swing met Martin Méreau en Jean-François Foliez en blues met Renaud Lesire, en de drie formaties Joachim Caffonnette Quintet, Bulbes en het Zola Quartet.

Klik
hier voor meer informatie.

Labels:

(Maarten van de Ven, 8.5.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.