Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Kuhn Fu romantisch en noisy

zaterdagnacht 26 april 2014, Cantina, Groningen

"Wij kunnen alleen maar heel hard of heel zacht spelen. Daartussen is het moeilijk. Breng de volgende keer je oordopjes maar mee," sprak gitarist Christian Kühn verontschuldigend. Dat was naar aanleiding van het nummer 'Taubenfeld', opgedragen aan de gelijknamige basklarinettist. Die produceerde inderdaad een dermate intens geluid, dat je even voor het welzijn van het instrument vreesde. De totale splitsing van Ziv Taubenfelds klarinet bleef wonder boven wonder achterwege. Bassist Esat Ekincioglu had even eerder een glorieuze solo gestreken en Lav Novac is een snappy drummertje dat alles bijeen houdt.

Aangezien de leider van Kuhn Fu tegenwoordig in Zürich resideert, zijn repetities van zijn twee jaar oude groep problematisch. Dat neemt niet weg dat het kwartet fraai gestructureerde muziek afleverde, waarin contrasten de aandacht vasthielden. Kuhn Fu bewoog zich tussen lieflijke romantiek en nietsontziende noise. Dit orkestje slaagt er niet alleen in een spatgelijk crescendo uit te voeren, maar ook volmaakt in formatie gas terug te nemen.

Ekincioglu streek in 'Mephisto' een furieuze solo, die afwisselend een elegant ballet en een zwerm agressieve bijen evoceerde. Daarbij is het goed te beseffen dat de bovenkant van zijn contrabas voortdurend circa een halve centimeter onder de tl-buizen scheerde. Zodat ik mijn hart vasthield – temeer daar de bassist zijn instrument ook fysiek te lijf ging, met schoppen en stompen. Wel heel muzikaal, hoor.

Klik hier voor foto's van dit concert door Zoltan Acs.

Labels:

(Eddy Determeyer, 8.5.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.