Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Dominic J. Marshall Trio - 'Spirit Speech' (Origin, 2014)

Opname: 22 & 23 november 2013

Volgens het ronkende persbericht navigeert het trio van de Schots/Nederlandse pianist Dominic J. Marshall 'op raadselachtige wijze door jazz, klassiek, hiphop, soul, folk en alles daartussen'. Afgezien van het feit dat je daarmee wel heel erg veel stijlen op je vork neemt, horen we inderdaad dat Marshall een klassieke achtergrond heeft. Verder is het ontegenzeglijk een vorm van improvisatiemuziek - maar voor de rest? Achtergrondmuziek is het niet, zoveel is wel duidelijk.

De pianist is op zijn best wanneer hij zich min of meer willoos door de muziek laat meevoeren. Bas (Tobias Nijboer) en drums (Jamie Peet) volgen hem daarbij zonder morren, waarbij ze alle oren bij moeten zetten om de koers van de baas in de peiling te blijven houden.

Lange lijnen zijn niet Marshalls fort. Eerder gaat het om betrekkelijk korte gedachteflitsen. Sterke melodieƫn zul je dan ook niet tegenkomen hier. Het zal niemand verbazen dat deze lieden bij al die voortkabbelende improvisaties kans lopen zich een lelijke keithjarrettitis op de hals te halen. Kijk toch uit, jongens!

Meer horen?
Hier vind je fragmenten van twee tracks van dit album: 'Austin Peralta' en 'Book Of Machines'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 19.5.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.