Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Mechanical Duck: glamrockjazz met de liederen van Schubert


Morgenavond staat er een bijzonder kwartet op het podium van Axesjazzpower. Vier muzikale omnivoren uit de hoek van de jazz en de wereld van de klassieke muziek bundelen hun krachten in een genadeloze bewerking van Schuberts beroemde liederencyclus 'Die Schöne Müllerin'. Het resultaat is een onbarmhartige vertolking waar de vonken vanaf vliegen. Dit levert een avondje glamjazzrock op met kinky jazz in combinatie met de liederen van Schubert.

Mechanical Duck bestaat uit Hammond-organist Folkert Oosterbeek en drummer Felix Schlarmann, die met Bruut! al geruime tijd de zalen platwalsen. Verder Jasper Blom, een tenorsaxofonist die de klankkleur van zijn instrument vaak lardeert en uitbreidt met een arsenaal aan elektronica. En dan is er de in het oor springende operazanger en theatermaker Charles Hens, die op geheel eigen wijze Schuberts befaamde liederen vertolkt. Het kwartet heeft een onconventionele muzikale aanpak. Zo maakten zij al eens een programma op basis van de speed- en thrashmetalmuziek van Lamb Of God en System Of A Down.

Het concert begint om 21.00 uur in café Wilhelmina aan het Wilhelminaplein 6, Eindhoven. De entree bedraagt 11 euro. Klik hier voor meer informatie.

Meer horen?
Vorig jaar speelde Mechanical Duck op het VPRO ToneJazz Festival in Muziekcentrum De Toonzaal, Den Bosch. Dat concert is hier terug te beluisteren (vanaf 8'04).

Labels:

(Maarten van de Ven, 13.4.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.