Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
JazzCase sluit succesvol seizoen af


Het Neerpeltse jazzpodium JazzCase sluit zijn zevende seizoen komende donderdagavond af met een bijzondere combine: de 'kleinste bigband ter wereld' Trio Grande samen met trompettist Eric Vloeimans. Zij zijn een week lang te gast in Dommelhof als artists in residence.

Wie percussionist Michel Debrulle, trombonist Michel Massot en saxofonist Laurent Dehors al eens aan het werk hebben gezien, weten hoe bijzonder hun speelse en dwarse muziek kan zijn: inventieve combinaties van harmonie, melodie en improvisatie. Muziek waarin een walsje, kermisgeluiden, oosterse, klassieke en vrijere klanken worden vermengd. Noem het maar urban folk. De samenwerking met Vloeimans kwam volgens Trio Grande tot stand vanwege de intuïtie van de Nederlandse meestertrompettist, "waardoor hij zich meer door de muziek laat leiden dan door een individuele uitdrukking" en zijn muzikaal universum, "dat getuigt van een grote vrijheid en een gevoel voor avontuur".

Ook het volgende seizoen kunnen de liefhebbers van avontuurlijke muziek hun hart ophalen in JazzCase Dommelhof. Op het programma staan onder meer Ingrid Laubrock's Anti-House (goede naam overigens!), Kapok, het Eric Boeren Quintet en een special rond de tachtigste verjaardag van drummer John Engels.

Klik hier voor meer informatie over JazzCase.

Labels:

(Maarten van de Ven, 22.4.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.