Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Joke Schot genomineerd voor foto van het jaar JJA Jazz Awards


Fotografe Joke Schot (1958) is als enige Nederlandse doorgedrongen tot de finale van de Amerikaanse JJA Jazz Awards (Jazz Journalists Association Awards) 2014 in de categorie fotografie. Haar dynamische beeld van Herbie Hancock is een van de negen genomineerden.

"Ik was blij verrast toen ik hoorde dat mijn foto genomineerd was. Ik doe voor het eerst mee, en dan verwacht je uiteraard niet dat je tussen de mogelijk winnende foto's zit", vertelt Joke Schot enthousiast. De Rotterdamse fotografe is geselecteerd met een dynamisch beeld van Herbie Hancock die bladmuziek uitvouwt, genomen tijdens het North Sea Jazz Festival in 2013.

De andere genomineerden in deze categorie zijn: Antonio Porcar Cano, Barbara Adamek, Gerard Boisnel, Oleksii Karpovych, Richard Conde, Roberto Cifarelli, Sandro Niboli en Vladimir Korobitsyn. De prijsuitreiking vindt plaats op 11 juni in de New Yorkse Blue Note Jazz Club. De JJA Jazz Awards is een prestigieuze Amerikaanse prijs, die vele categorieƫn kent, voor zowel musici als media en wordt gekozen door stemmen van professionele journalisten.

Sinds eind jaren tachtig is Joke Schot te vinden in de foto-pit op grote jazz- en muziekfestivals, zoals North Sea Jazz. Schot zoekt naar beweging, actie, emotie en interactie op het podium en probeert die elementen vast te leggen in haar beelden. Ze heeft al vele musici voor haar lens gehad, zoals Marcus Miller, Roy Hargrove, Wayne Shorter, Carla Bley, Herbie Hancock, ICP, Leonard Cohen, Betty Lavette, Gregory Porter, Christian Scott, Lenny Kravitz en vele anderen.

Labels:

(Maarten van de Ven, 11.3.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.