Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Lezingen over de geschiedenis van de jazz


De geschiedenis van de jazz 'van nul tot nu' is het onderwerp van acht wekelijkse bijeenkomsten in de Groninger Pinakotheek Forma Aktua. Jazzcriticus Eddy Determeyer zal, samen met platenkenner Sem van Gelder, zijn licht laten schijnen over onderwerpen als het ontstaan van het genre, de rol van de grammofoonplaat, de wereldwijde acceptatie, jazz als pop- en luistermuziek, vrije improvisatie en de huidige stand van zaken. Tevens zullen de initiatiefnemers aan de hand van originele 78-toeren platen laten horen hoe coryfeeën als Duke Ellington en Charlie Parker in werkelijkheid geklonken hebben. Speciale aandacht krijgen buitenmuzikale aspecten die de koers van de jazz bepaald hebben, zoals demografische, technische, koloniale en politieke factoren.

De serie start op woensdag 2 april in Forma Aktua, Nieuwstad 10, Groningen. De bijeenkomsten beginnen om acht uur en zijn gratis toegankelijk.

Klik
hier voor meer informatie. En klik op de bovenstaande afbeelding voor een interview met Eddy Determeyer over deze lezingen.

Labels:

(Maarten van de Ven, 16.3.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.