Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog





 




Nieuws
Cees van de Ven genomineerd voor Jazz World Photo


De jury van de wedstrijd Jazz World Photo (JWP) heeft de inzending van Cees van de Ven (1940) genomineerd. Zijn expressieve foto van Bobby Womack, genomen op 15 juli 2013 op het Gent Jazz Festival, maakt deel uit van een selectie van dertig verkozen foto's uit een reeks van 135 internationale inzendingen.

De genomineerde foto's zullen later deel gaan uitmaken van de Jazz World Photo-tentoonstelling, die in verschillende landen te zien zal zijn. Bij de opening van het JAZZINEC International Festival in Trutnov op donderdag 20 maart 2014 zullen de dertig foto's worden bekendgemaakt. Op zaterdag 29 maart 2014 volgt dan de bekendmaking van de winnende foto.

Cees van de Ven bezoekt vaak meerdere concerten per week. Van elk optreden maakt hij een fotoset, een fotorecensie als het ware, waarmee hij de essentie van het concert vertaalt naar beelden. Zijn fotografie richt zich vooral op het portretteren van muzikanten, waarbij hij hun emoties en passies tijdens het spelen pakkend poogt vast te leggen. Meerdere malen werd er een beroep gedaan op zijn foto's voor cd-booklets.

Klik hier voor meer informatie.

Labels:

(Maarten van de Ven, 18.3.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...








Menupagina's:




Cd van het moment:
Sylvie Courvoisier - 'Chimaera'

Klik op de hoes om een track te beluisteren en voor meer informatie





Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.