Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Eline Gemerts - 'The Gloves Are Off' (Spotlight, 2014)


Eline Gemerts klinkt niet als Mary Ford in 'Mr. Sandman', niet als Abbey Lincoln in 'When I’m Called Home' en refereert evenmin aan Ray Charles in 'Lonely Avenue'. Dat is een prestatie. Ze heeft dus iets eigens, deze in Suriname geboren zangeres. Maar wat dat dan precies is, komen we niet te weten. Op de hoes van het cd'tje oogt ze als een dame die niet zonder handschoenen aangepakt dient te worden, zoals ze zelfverzekerd schuin over ons in de verte kijkt. "Kom maar op!"

'Strijdlustig', dat is overigens de vertaling van 'The Gloves Are Off'. Het is ginne flauwekul allemaal, zoals ze dat bij ons in Brabant zeggen. Wel, een nummer als 'Seven Nation Army' (inderdaad, van The White Stripes) laat wel iets horen van haar mogelijkheden, maar het ontbreekt haar toch aan presence.

Misschien moet een goeie vocal coach zich eens over Gemerts buigen. Want er huizen vele mogelijkheden in haar: pop, jazz, soul en zelfs country & western. Iets meer focus en reliëf zouden geen kwaad kunnen.

Degene die hier de meeste indruk maakt is gitarist Jerome Hol. Zijn kronkelende, vlammende solo's verlichten bijna elk nummer. Bas van Lier laat de Hammond orkestraal loeien, zoals het orgel ooit bedoeld was. Drummer Erik Kooger slaat functioneel en roffelt lekker op z'n New Orleans in de bandcompositie 'Swamp Farm'. Daar ligt het niet aan.

Meer horen?
Klik
hier voor geluidsfragmenten van dit album.

Labels:

(Eddy Determeyer, 30.3.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.