Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Pol's Place For Jazz sluit de deuren


En weer gaat het licht uit voor een jazzpodium; in 2014 komt er geen nieuwe concertreeks meer in Pol's Place For Jazz in de Don Camillo Bar in Bergen op Zoom. Initiatiefnemers Pol de Bie en Marlies van Lier hebben de knoop doorgehakt: na elf jaar gaat de stekker eruit. De stichting blijft nog wel bestaan. "Je weet immers nooit of de rij sponsoren zich ooit weer sluit," aldus Van Lier.

Vorig jaar gaf al een daling te zien in het aantal sponsoren en ook het aantal Vrienden van Pol's Place was teruggelopen. Van Lier: "De crisis speelt een grote rol. Door het wegvallen van zowel grote als kleine geldschieters was het voor ons niet meer mogelijk onder dezelfde voorwaarden door te gaan."

"Het is spijtig dat we moeten stoppen. We hebben al die elf jaren zonder subsidie gedraaid. We hebben het met veel liefde voor muziek en vooral plezier gedaan. En nee, we willen geen subsidiepotjes benutten. De kracht was juist om het nou eens anders te doen dan alle andere podia, geen subsidie en geen marketingplannen schrijven. Gewoon heerlijke muziek (gratis) tien keer per jaar op een zondag. Alle grote namen uit de Nederlandse jazz hebben op het podium gestaan en daar zijn we trots op."

Op zondag 30 maart is er nog een laatste concert in Pol's Place For Jazz.

Labels:

(Maarten van de Ven, 28.2.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.