Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 

.Dynamisch eclectisch concert


Concert
Dynamisch eclectisch concert

Zapp 4, zondag 2 februari 2014, De Lieve Vrouw, Amersfoort

Balkan, funk, pop, rock, jazz, impro en hedendaags gecomponeerde muziek, dat was de hoofdmoot van het 'Poetic Dynamite'-programma van het immer innovatieve strijkkwartet Zapp 4. Het is niet het eerste bijzondere project dat het viertal presenteert. In het nabije verleden werden onder meer de programma's 'The Radiohead Songbook', 'IndiAndaluz', 'Carnaval Des Animaux', de opera 'Feeks' en 'Zapp 4 + Leine' uitgevoerd.

Voor het 'Poetic Dynamite' project werd het kwartet aangevuld met cymbalonspeler Jan Rotyka en gitarist Anton Goudsmit. Een niet al te gebruikelijke bezetting. De arrangementen, het secure samenspel, de muzikale interactie en de afzonderlijke muzikale kwaliteiten stonden borg voor een uitgekiend ensemblegeluid. Sterker nog, zowel de sound van de cymbalon als de elektrische gitaar gaf een extra en wel zeer aangename dimensie aan het totaalgeluid van het compacte strijkkwartet.

Zowel de verscheidenheid aan repertoire als de jazzy solo's van gitarist Goudsmit en cymbalist Rotyka maakten dit concert tot een luisterbelevenis van zeer hoog niveau. Naast de excellente bijdragen van voornoemde musici hadden de strijkers Oene van Geel, Jeffrey Bruinsma, Jasper le Clerq en Emile Visser hun solomomenten, waarbij met name die van Bruinsma opvielen. Jazzviolist Stephane Grappelli had het niet beter kunnen doen.

'Poetic Dynamite' is een inderdaad dynamisch project, waarin uitzonderlijk energiek gemusiceerd en gesoleerd wordt. Bovendien zijn de composities alle van de hand van de muzikanten. Het is jammer dat er voor dit project slechts vier optredens zijn geboekt. Programmeurs van jazzpodia en kleine progressieve theaters, kom op!

Labels:

(Jacques Los, 8.2.14) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.