Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Eindejaarsfestival JIN: een hele dag jazz


Op zondag 22 december presenteert Stichting Jazz & Impro Nijmegen (kortweg JIN) voor het eerst in haar geschiedenis een heus festival. Tijdens het Eindejaarsfestival, net voor de kerst, betreden Soo Cho, Blazin' Quartet, Jeroen van Vliet en Clazz Ensemble het podium. Het publiek kan aanschuiven tussen 13.00 en 23.00 uur in LUX.

Om 13.00 uur opent pianiste Soo Cho het festival. Dit jaar was ze 'Musician in Residence' bij JIN, waarbij ze vier concerten naar eigen wens mocht invullen. Op deze middag sluit ze haar residentie af met een concert waarin ze haar composities mede laat uitvoeren door vier strijkers. Twee uur later betreedt Blazin' Quartet het podium. Deze band met muzikanten vanuit heel Europa brengt een energieke mix van elektronica, Balkanritmes en serene Zweedse klanken, zonder rekening te houden met muzikale grenzen en vooroordelen. Ze wonnen de Holland Casino Jazz & Pop Award en de Dutch Jazz Competition tijdens North Sea Jazz. Bassist Mihail Ivanov werd daar tevens onderscheiden als beste solist.

De Tilburgse pianist Jeroen van Vliet – bekend van onder meer Gatecrash, Estafest en Sikeda – speelt om 17.00 uur solo. Melodie, harmonie, avontuur en experiment zijn de kernwoorden voor dit optreden van een van Nederlands beste pianisten. Het festival wordt om 21.00 uur afgesloten door Clazz Ensemble, een kleine bigband met twaalf musici uit de jazz en de klassieke muziek. Clazz Ensemble kenmerkt zich door een eigenzinnig repertoire met gedurfde composities, messcherp uitgevoerde blazersmuziek, spetterende solo's en groovende ritmes. Deze bonte verzameling van muzikale karakters heeft definitief een plaats verworven in de voorhoede van de Europese bigbandtraditie.

Klik hier voor meer informatie over het JIN Eindejaarsfestival.

Labels:

(Jacques Los, 11.12.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.