Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Benefiet Nederlands Jazz Archief


Zondag 15 december komt de crème de la crème van de Nederlandse jazz tezamen in het Bimhuis, van de kersverse Edison-winnaar Reinier Baas (28) tot aan oudgediende Han Bennink (71). De jazzmusici betuigen die avond hun steun aan het Nederlands Jazz Archief, dat vecht voor zijn voortbestaan. Het is de tweede keer dat een dergelijk benefietconcert wordt gehouden, nadat de subsidie op 1 januari 2013 werd stopgezet. Mede door de opbrengst van vorig jaar kon het Jazz Archief een doorstart maken.

De avond brengt enkele van de beste muzikanten van Nederlandse bodem samen. Jazzvocaliste Francien van Tuinen brengt een hommage aan Rita Reys, begeleid door Jesse van Ruller, Clemens van der Feen, Joost Patocka en Harmen Fraanje. Het internationaal geroemde Instant Composers Pool Orchestra laat horen hoe eigenzinnig de Nederlandse impro-jazz is. Drummers Han Bennink, John Engels en Joost Patocka nemen het tegen elkaar op in 'Masters of the Brushes'. Anton Goudsmit (gitaar) en Harmen Fraanje (piano) vormen een duo en gitarist Reinier Baas komt samen met Joris Roelofs bewijzen dat hij de terechte Edison-winnaar van 2013 is. DJ van dienst is niemand minder dan Benjamin Herman. De presentatie van de avond is in handen van Mijke Loeven.

De opbrengst van de avond komt ten goede aan het Nederlands Jazz Archief. Daarin ligt de rijke jazzgeschiedenis van Nederland, voor iedereen toegankelijk. Het archief wordt al jaren geraadpleegd door historici, muzikanten, studenten, wetenschappelijke onderzoekers en jazzliefhebbers. Het Jazz Archief is ook mede verantwoordelijk voor de uitgave van historische opnames in de cd-serie 'Jazz at the Concertgebouw' en het kwartaalblad Jazz Bulletin, met daarin aandacht voor actuele en historische facetten van de jazz in Nederland.

Klik hier voor meer informatie.

Labels:

(Maarten van de Ven, 1.12.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.