Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Morais & Martin Fondse Project - 'Talismã' (BK Disk, 2013)


Ook Buitenkunst, de organisatie die kunstprojecten aan het IJsselmeer en in Drenthe realiseert, moet een stapje terug doen. XLJAZZ, de monster-bigband waar pianist en componist Martin Fondse aan het roer staat, is in de mottenballen opgeborgen. Met een afgeslankt gezelschap – maar toch altijd nog dertien muzikanten – heeft hij thans de cd 'Talismã' rond de Braziliaanse gitarist, zanger en componist Marais uitgebracht.

Fondse heeft de muziek fraai georkestreerd en gearrangeerd – dat is hem wel toevertrouwd. Zijn bewerkingen zijn aansprekend en verfijnd, maar soms wat bedaagd. Gasten als vocaliste Claron McFadden, hier woordloos op de Yma Sumac-toer, geven kleur aan het gebodene.

De enige makke is de hoofdpersoon. Wilson Matuoka, alias Morais, is architect en stadsontwikkelaar om den brode, maar voelt zich eigenlijk muzikant. Zijn stem is beperkt qua expressiviteit en bereik, en hij heeft een enkele keer moeite om zuiver te blijven. Jammer. Voor het overige heeft deze schijf namelijk de neiging te groeien met het aantal draaibeurten.

Meer horen?
Klik
hier voor twee geluidsfragmenten van dit album.

Labels:

(Eddy Determeyer, 20.11.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.