Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Festival Jazz International Rotterdam 2013


Van 24 tot en met 27 oktober vindt het Festival Jazz International Rotterdam plaats, het intieme vierdaagse festival met de saxofoon als rode draad. Van de verpletterend energieke Noorse saxofonist Marius Neset naar de stijlvolle swing van Benjamin Herman. Van de lyrische impro van Michael Moore naar de krachtige laidback sound van Ben van den Dungen. Via de immer mooie toon van de jonge Rotterdamse Stephanie Francke naar het krachtige spel van de Amerikaan Kenny Garrett.

De donderdagavond wordt geopend met de in New York woonachtige Nederlandse trompettist Diederik Rijpstra, die aantreedt met zijn project The Living City. Soms doet Rijpstra's muziek denken aan die van Philip Glass, met hier en daar wat elektronica. Daarna sluit het Kairos 4tet de avond af. Deze formatie rondom frontman en saxofonist Adam Waldmann is een van de meest opwindende Britse groepen van dit moment.

De tweede avond is, met uitzondering van Tin Men & the Telephone, een saxofonistenavond. De heftige post-hardbop tenor- en sopraansaxofonist Ben van den Dungen treedt op met zijn voortreffelijk kwartet, waarmee hij onlangs de cd 'Ciao City' uitbracht. Verder is het de beurt aan het Noorse saxtalent Marius Nest, die een verpletterende indruk achterliet op North Sea Jazz 2012.

Zaterdagavond zijn er optredens van het Michael Moore Quartet en het Pack Project, met de jonge talentvolle saxofoniste Stephanie Francke. Het New Cool Collective sluit deze avond af in LantarenVenster. Het slotconcert en tegelijkertijd de hoofdact van Festival Jazz International Rotterdam is het Kenny Garrett Quintet. De altsaxofonist, bekend van zijn vijf jaren met de elektrische band van Miles Davis in de jaren tachtig, is de laatste twintig jaar uitgegroeid tot een bandleider en componist in his own right.

Voor uitgebreide informatie klik hier.

Labels:

(Jacques Los, 8.10.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.