Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Flex Bent Braam op tournee met nieuw album


Een dezer dagen verschijnt het album 'Lucebert' van Michiel Braams nieuwste ensemble Flex Bent Braam. Eind oktober start een tournee waarin het album aan het publiek gepresenteerd wordt.

Met Flex Bent Braam bouwt de pianist voort op de traditie van Bik Bent Braam. De bezetting van deze formatie is - de naam zegt het al - flexibel: ieder programma zullen een paar leden het ensemble verlaten om vervangen te worden door nieuwe muzikanten. Voor het programma 'Lucebert' heeft Braam gekozen voor een bezetting met een aantal Bik Bent Braam-zwaargewichten (trompettist Angelo Verploegen, trombonist Wolter Wierbos, altsaxofonist Bart van der Putten), een jonge Duitse baritonsaxspeler (Oleg Hollmann) en een heerlijke ritmesectie (bassist Tony Overwater en drummer Joost Lijbaart).

CoBrA-schilder en -dichter Lucebert was een enorme jazzliefhebber. In 1965 stelde Simon Vinkenoog aan Lucebert de vraag wat de positie van de literaire beweging de Vijftigers was. Lucebert stuurde hierop als antwoord een telegram met enkel een opsomming van jazzstandards: 'Hot House', 'Dizzy Atmosphere (Misty)', 'When Your Lover Has Gone (Get Out Of Town)', 'Straight, No Chaser', 'I May Be Wrong (So What)', 'Let’s Cool One', 'Better Git It In Your Soul' en 'The Stratus Seekers'. Voor het programma 'Lucebert' heeft Michiel Braam deze jazzstandards opnieuw gearrangeerd. Ook heeft hij een aantal composities geschreven, met als inspiratiebron de Japanse epigrammen van Lucebert.

Bij uitgeverij Huis Clos verschijnt tegelijkertijd met het album het boek 'Ik ben een gemankeerde saxofonist: Lucebert & Jazz', waarin het album is opgenomen. Het boek bevat teksten van en over Lucebert en foto's van Pieter Boersma.

Speellijst
29/10 Musis Sacrum, Arnhem
01/11 Bimhuis, Amsterdam
02/11 Plusetage, Baarle-Nassau
07/11 Rasa, Utrecht
12/11 Loft, Keulen
16/11 Lindenberg, Nijmegen

Kijk op de website van Michiel Braam voor meer informatie over Flex Bent Braam.

Labels:

(Maarten van de Ven, 13.9.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.