Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Maaike den Dunnen - 'Arrival' (ATS, 2013)

Opname: 20 & 21 december 2011

Maaike den Dunnens debuutalbum 'Arrival' is met recht een echte binnenkomer. Met haar uitmuntend begeleidingskwartet – de Oostenrijkers Thomas Kugi op de saxofoons en drummer Mario Gonzi, de Servische bassist Milan Nikolic en pianist Renato Chicco uit Italië – heeft ze een frisse, swingende cd uitgebracht.

Van de elf opgenomen nummers zijn er zeven door haar gecomponeerd en voorzien van teksten. De arrangementen van het totale repertoire zijn ook nog eens door haar geschreven.

Zij heeft een heldere stem en haar vocalen worden steevast aangevuld met scat-chorussen. In een groot aantal nummers zijn het unisono scat-vocalen met saxofonist Thomas Kugi. Luister maar naar funky 'Sunday’s Secrets'. In hetzelfde nummer blijken de solokwaliteiten van overige kwartetleden.

Niet voor niets heeft ze tot twee keer toe de titel 'Outstanding Performance' gewonnen in het gerenommeerd jazzmagazine DownBeat en studeerde ze met glans af aan het Rotterdams Conservatorium en de University of Music and Performing Arts in Graz. Ze is in het Nederlandse wereldje van jazzvocalisten een uniek en apart talent. Dat blijkt onder meer uit de bijzondere benadering en interpretatie van de aloude jazzstandard 'Alone Together'.

De cd is origineel, kent veel muzikale hoogtepunten en is verrassend vanwege Den Dunnens compositorische kwaliteiten.

Meer horen?
Klik
hier om te luisteren naar geluidsfragmenten van dit album.

Labels:

(Jacques Los, 19.9.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.