Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Ineke Vandoorn & Marc van Vugt - 'White' (Baixim, 2013)

Opname: 2003-2009

De muziek van Vandoorn is soms zó stralend, zó opgeruimd, dat de witte stukjes pauze tussen twee nummers er grauw bij afsteken. Een aantal songs is mij wat te braaf, te meisjesachtig, maar Ineke van Doorn (stem en composities) en Marc van Vugt (gitaar en composities) houden, dat moet je hen nageven, van afwisseling. En zo kruipt die goeie ouwe samba uit de Baixim-tijd binnen in 'Black Belt' en ontpopt 'Huggin’ And A Kissin’' zich als goeie ouwe jazz & poetry. Je kunt aanvoeren dat het orkest en de individuele muzikanten zich hier wat al te illustratief opstellen, maar Van Doorn laat in dit nummer meer van zichzelf zien dan op de rest van het album. Haar diepste emoties moeten uit grote diepte worden opgediept.

Het Nederlands Kamerkoor, dat je om echt elke boodschap kunt sturen, geeft de compositie 'Tea' een onwerkelijk sfeertje. We horen op deze plaat, oneerbiedig gezegd, kliekjes uit de periode 2003-2009, maar het zou jammer zijn wanneer bijvoorbeeld het titelnummer 'White' op de plank was blijven liggen, met dat onnadrukkelijke arrangement en altsaxofonist Paul van Kemenade, die de pepers heeft meegebracht.

Meer horen?
Klik
hier om te luisteren naar de volgende tracks van dit album: 'Wallpaper', 'Holysloot', 'Black Belt', 'White', 'Tea' en 'Peace'.

Labels:

(Eddy Determeyer, 18.9.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.