Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Ben van den Dungen – 'Ciao City' (JWA Jazz, 2013)


Op tientallen albums is tenor- en sopraansaxofonist Ben van den Dungen te beluisteren als co-leader en medemuzikant. Op opnamen van onder andere het Ben van den Dungen/Jarmo Hoogendijk Quintet, Nueva Manteca, Tango Extremo, Cubop City Bigband, Paul Hock Quartet en Fra Fra Sound.

Nu is er dan de plaat 'Ciao City' op de markt gebracht van zijn eigen kwartet. Het werd tijd, want hij behoort tot het beste wat Nederland aan saxofonisten te bieden heeft. Niet alleen is hij een grootmeester op de sax; hij is tevens een originele componist, getuige de acht eigen composities op deze cd. Ook bassist Marius Beets heeft de pen ter hand genomen en leverde twee smaakvolle composities ('Shuffle De Buffle' en 'The Captain') af voor dit album.

In de traditie van de moderne hardbop wordt door het viertal meer dan enthousiast en verfrissend gemusiceerd. Naast een enkele ballad als Monks 'Pannonica' – sfeervol door Van den Dungen vertolkt – bestaat het repertoire uit pittige, swingende stukken. Die zijn dan ook de basis voor het energieke en dynamische solospel van de saxofonist en pianist Miguel Rodriguez. Beiden zijn solisten van formaat: heftige, energieke virtuoze hardbopvertolkers. Geruggensteund door Beets en drummer Gijs Dijkhuizen heeft Van den Dungen met zijn kwartet een subliem en dynamisch mainstream modern jazz-album uitgebracht.

Meer horen?
Op de website van Ben van den Dungen kun je drie tracks van dit album beluisteren: 'Ciao City', 'Shuffle De Buffle' en 'The Pimp'. Klik
hier.

Labels:

(Jacques Los, 11.9.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.