Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Voorbeschouwing
ZomerJazzFietsTour 2013


Op de laatste zaterdag van augustus gaat de 27ste aflevering van de ZomerJazzFietsTour van start. Langs een fietsroute door het Reitdiepdal, ten noordwesten van Groningen, kan een keuze gemaakt worden uit 26 concerten in middeleeuwse kerkjes en boerenschuren. Het fietsfestijn brengt een internationaal en gevarieerd programma met actuele jazz en improvisatiemuziek. Volgens beproefd concept kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend, zeggen we dan altijd. Want dit muzikale dagje uit door een prachtig stukje Groningen krijgt een steeds grotere schare jazzfietsers op de been.

Als ieder jaar weer komt de actuele impro-muziek ruimschoots aan bod. De organisatie is er wederom in geslaagd nationale en internationale coryfeeën naar Groningen te halen. Ook heeft de organisatie vier aantrekkelijke routes uitgestippeld (om het u gemakkelijk te maken), maar waarvan uiteraard afgeweken kan worden. Het gaat om de Franse route (Tour de France), de Russische route, de Sena route en de Route zonder naam.

Spraakmakende namen en formaties tijdens deze editie zijn onder anderen: trio Vloeimans/Brinkmann/Florizoone, de groep Tiltan met Boy Edgar Prijs-winnaar Oene van Geel, het duo Simon Nabatov/Nils Wogram, Trio Monniot/Szandai/Quitzke, de Brabantse formatie VLEK, het Volkovtrio, het Black Sea Trio met de Russisch-Bulgaarse saxofonist Anatoly Vapirov, het duo Orlando Valle/Ramon Valle, Synaesthetic Trip met trompettist Bart Maris en het duo Evelyn Petrova/Misha Halperin. 's Avonds wordt de FietsTour in stijl afgesloten met jazz-dj's Swingmaster Sem en Eddy D(etermeyer) en de Amsterdamse funkband The Jig.

Voorafgaand aan de FietsTour is er vrijdagavond 30 augustus de proloog in het Grand Theater in Groningen met het trio Amarco, het duo Alfred Spirli/Alan Purves en het trio Monniot/Szandai/Quitzke.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

Meer weten?
Lees ons verslag van de ZomerJazzFietsTour van vorig jaar.

Labels:

(Jacques Los, 22.8.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.