Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Scene report
Jazz Middelheim: Hooverphonic vervangt zieke Randy Newman


Het management van Randy Newman deelde gisteren mee dat de singer-songwriter vecht tegen een longontsteking en zijn concert van morgen moet annuleren. De Belgische popformatie Hooverphonic zal de derde festivaldag van Jazz Middelheim nu afsluiten, met een orkestrale bezetting van twaalf klassieke muzikanten. Qua publieksbereik een goede zet - het album 'Hooverphonic With Orchestra' kwam vorig jaar direct op 1 binnen in de Belgische hitlijsten - maar of het voor de fans van Newman nu echt een geschikte vervanger zal zijn... wij wagen dat te betwijfelen. Anderzijds zal Hooverphonic zeker voor extra bezoekers gaan zorgen.

Gisteren opende Jazz Middelheim met in ieder geval al twee memorabele concerten. De 26-jarige Armeense pianist Tigran Hamasyan, dit jaar artist in residence op het festival, bracht een ijzersterke set met de Noorse muzikanten Jan Bang, een ware wizzard op het gebied van elektronica en live sampling, en Arve Henriksen, een trompettist die zijn instrument nieuwe klankdimensies geeft - variƫrend van bezwerende Japanse fluittonen via ritmische en gevocaliseerde klanken tot saxofoonachtige sounds, dankzij het gebruik van een rieten mondstuk. Een concert dat je meezoog. Hetzelfde gebeurde verrassend genoeg met de 'peter' van Jazz Middelheim: Toots Thielemans. Het mondharmonica-icoon stak in onverwacht sterke vorm; met zijn even intimistische als trefzekere spel wist hij het hele festivalterrein stil te krijgen - op de kinderen in de dagopvang na.

Klara zendt alle concerten van Jazz Middelheim live uit; je kunt het festival hier volgen in geluid en beeld. Tevens vind je hier filmpjes met live-fragmenten en backstage-interviews met de optredende muzikanten door Lies Steppe.

Labels:

(Maarten van de Ven, 16.8.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.