Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Kapok wint Europese jazzprijs


De European Jazz Competition, het jongste internationale onderdeel van de tweede dag van de Jazzdag, is gewonnen door Kapok, het trio van hoornist/componist Morris Kliphuis, gitarist Timon Koomen en drummer Remco Menting. Een internationale jury van jazzproducers en jazzfestival-programmeurs kwam afgelopen zaterdag tot deze beslissing. "Kapok blinkt uit in originaliteit en inventief samenspel, speelt lekker ongepolijst en spontaan. Met een overdonderend rijke, beeldende set weet Kapok een geweldige spanning op te roepen", aldus de jury.

De tweede dag van de Jazzdag, het tweedaagse netwerk- en showcase-evenement in Rotterdam, werd feestelijk afgesloten met een 'celebration set' van de winnaar van de European Jazz Competition. Tijdens de finale streden vijf jonge, getalenteerde internationale groepen om de door de European Broadcasting Union (EBU) ingestelde prijs en een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival.

De samenwerking van de Jazzdag met de European Jazz Competition is de aanzet tot een European Talent Exchange Program voor jazz, dat de programmering van meer Europese jazz op festivals nastreeft. Met de uitbreiding onderstreept de Jazzdag zijn internationale ambitie om uit te groeien tot hét podium voor jazzmuziek in Europa.

Kapok is momenteel druk bezig met een nieuw album. Alle nummers zijn inmiddels opgenomen in Kasteel Beverweerd en afgemixed. Klik hier voor een filmische impressie van het opnameproces.

Labels:

(Maarten van de Ven, 2.7.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.