Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
North Sea Jazz 2013


Op vrijdag 12 juli gaat het 'Elck Wat Wils'-festival - ook wel North Sea Jazz genoemd - in het Rotterdamse Ahoy voor de 38ste keer van start. In 1976 begon het festival in het Congresgebouw in Den Haag. Paul Acket was de organisator, die uitsluitend jazzgrootheden programmeerde. Kom daar nu maar eens om!

In de huidige tijdgeest – groter, meer, commerciëler – komen naast jazz ook andere muziekgenres aan bod: blues, soul, funk, hiphop, world, pop en nog veel meer, als vermeld in de glossy brochure. Ook is het heerlijk en gezellig eten en drinken – van Thaise curry tot pizza en alle wereldgerechten ertussenin, van bier tot tropische cocktails en kan er naar hartenlust gewinkeld worden: elpees, cd's, boeken, tijdschriften, muziekinstrumenten, sieraden, kleding, kunst en de North Sea Jazz t-shirts en posters. Wat een feest!

Gelukkig is er voor de hardcore jazzfan iedere dag een interessante keus te maken. Gerenommeerde namen als Terence Blanchard, Roy Hargrove, Steve Coleman, Mathias Eick, Ibrahim Malouf, Willie Jones III, Tim Berne, Avishai Cohen, Branford Marsalis en Robert Glasper rechtvaardigen een bezoek aan het festival.

Ook zijn een groot aantal Nederlandse jazzhelden te zien en te horen, waaronder Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Florian Wempe, Joris Roelofs, ICP Orkest, New Cool Collective en het jonge saxtalent Tim Wes.

Als opwarmer van het weekend North Sea Jazz is er van 28 juni tot en met 14 juli het North Sea Around Town. Op de meest bijzondere plekken van de stad vinden - vaak gratis - concerten plaats, van jazz en hiphop via blues en soul tot alle denkbare crossovers.

Voor uitgebreide informatie klik hier (North Sea Jazz) en hier hier (North Sea Around Town).

Labels:

(Jacques Los, 25.6.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.