Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
I Compani - 'Extended' (icdisc.nl, 2013)

Opname: 27 januari 2013

Mag het wel swingen, daar in Nijmegen? Neem 'The Happy Cooker', het slotstuk van deze liveregistratie. In de begeleidende tekst wordt gerept van 'een kokende, op zware jazzkost geïnspireerde compositie in New Orleans-stijl'. Daar hoor ik niks van: het stuk reutelt en strompelt maar door, acht en een halve minuut lang. Heb ik niet per ongeluk een verkeerde cd in de slede gestopt? Hm nee, het stuk daarvoor is wel degelijk Sun Ra's 'Enlightenment'. Maar in de compositie (van Bo van de Graaf) 'Sun Ra', waarmee de plaat opent, is de magister uit Germantown, Philadelphia nergens te bekennen. Toch wel een beetje in de geest van heer Ra, dat moet ik toegeven.

De enige solist die indruk maakt is Van de Graaf, saxofonist en leider van I Compani. De groep afficheert zich thans nadrukkelijk als 'Jazz & Film Music Ensemble'. Van de Graafs naar Gato Barbieri lonkende tenor is tegelijkertijd plechtstatig en zangerig.

Het optreden in LUX had een interactief karakter: zo konden de bezoekers via sms'jes opdrachten verstrekken en bezettingen suggereren. Ter plekke was dat ongetwijfeld heel onderhoudend. Achteraf moet vastgesteld worden, dat het gebodene vooral slap, cerebraal en verbrokkeld was.

Labels:

(Eddy Determeyer, 5.6.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:
Blijf in de picture met
een gratis jazzbanner!


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
Belgi├ź
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.