Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Concert
Scandinavische landschappen

Kuara Trio, vrijdag 26 april 2013, Paradox, Tilburg

De uit Finland afkomstige percussionist en drummer Markku Ounaskari en pianist Samuli Mikkonen vormen samen met de uit Noorwegen afkomstige saxofonist Trygve Seim het Kuara Trio. Hun muziek klinkt ingetogen, bijna meditatief en roept beelden op van Scandinavische landschappen, uitgestrekte vlaktes en besneeuwde bergtoppen.

Het trio opent het concert met 'Garden Of Diverting Paths'. De muziek klinkt al net zo poëtisch als de titel. In een lang intro laat Seim zijn gebogen sopraansax ijl en klagend klinken, met lange buigingen en trage zuchten. Mikkonen neemt je verder mee op reis met zoekende tonen en eenzame akkoorden op de piano. Drummer Ounaskari maakt het plaatje af met veel ruimtelijke accenten.

Invloeden van Finse volksmuziek horen we duidelijk terug in de 'Karelian Folk Song', waarin Ounaskari met de bassdrum de toon zet en de sopraansax van Seim klinkt als de schreeuw van een Eskimo. Dat het trio niet alleen lyrisch, maar ook heel aards kan klinken, bewijst het jazzrock-achtige 'Sol’s Song', waarin Seim de tenorsax bespeelt.

Al met al een sfeervol concert, waarbij aangemerkt moet worden dat er in de tweede set niet veel verrassends meer gebeurde.

Klik hier voor foto's van dit concert door Monique van der Lint.

Labels:

(Monique van der Lint, 5.5.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...
Menupagina's:


Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.