Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Iman Spaargaren Undercurrent – 'In The Moment' (Eyman, 2013)

Opname: 18 & 21 december 2012

Iman Spaargaren behoort tot de nieuwe lichting van actieve jazzsaxofonisten. Ingevolge decimering van de subsidieverstrekking dienen alle mogelijke activiteiten te worden ondernomen om tot speelmogelijkheden te komen en het hoofd financieel boven water te houden. Daardoor speelt Spaargaren naast zijn formatie Undercurrent ook nog in de groepen Thelonious4, European Union Quartet en Captain Hook. In 2012 maakte zijn kwartet deel uit van de Young VIPs Tour.

Een bezige man dus, die niet gespeend is van uitmuntende muzikale kwaliteiten, als instrumentalist én componist. Op zijn nieuwste album zijn alle elf composities van zijn hand. De stukken zijn van een welhaast natuurlijke eenvoud en klinken dankzij de bezetting en het hoge muzikale niveau van Spaargarens metgezellen – gitarist Guillermo Celano, bassist Cord Heineking en drummer Jasper van Hulten – transparant en ruimtelijk. Het is prettige luisterbare hedendaagse harmonieuze jazz, waarin met allure gesoleerd wordt door tenorsaxofonist – soms ook op de basklarinet – Spaargaren en gitarist Celano.

Op een drietal nummers, 'Dream' (je zou het qua titel niet zeggen), 'Raskolnikov' en 'The Vibe', worden de elektronische registers enigszins opengezet en wordt het rocken niet geschuwd. Toetsenist Franz von Chossy en trompettist Dirk Beets spelen ook mee op enkele nummers.

Helaas was Spaargaren niet te zien en te horen op de vier (Amersfoort, Den Bosch, Enschede en Middelburg) jazzfestivals tijdens de pinksterdagen. Een behoorlijke omissie van de desbetreffende organisatoren.

Meer horen?
Op de luisterpaal van Radio 6 is deze cd momenteel te beluisteren: klik
hier.

Labels:

(Jacques Los, 26.5.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.