Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
Amersfoort Jazz


Amersfoort Jazz beleeft dit jaar zijn 34ste editie. Het duurt van donderdag 16 mei tot en met zondag 19 mei en speelt zich voornamelijk af op de pleinen, het theater De Lieve Vrouw en stadscafé De Observant in de historische binnenstad van Amersfoort. Met uitzondering van een enkel exclusief concert zijn alle optredens gratis toegankelijk.

Meer dan in voorgaande jaren krijgen jong talent en winnaars van prestigieuze jazzprijzen een podium. Zoals Edison-winnaar Bart Wirtz, de Young VIPS – de formatie Kapok en Reinier Baas' More Socially Relevant Jazz Music Ensemble - en de winnaar van het Prinses Christina Concours: het Festival Youth Jazz Orchestra onder leiding van Eric Vloeimans.

Het jazzfestival slaat de komende jaren een andere weg in, waarbij de nadruk meer komt te liggen op kwaliteit en minder op kwantiteit. Amersfoort Jazz wil zich vooral onderscheiden door een gevarieerde en onalledaagse 'high art'-programmering, waarbij ook buiten gebaande paden wordt gekeken. "Wij vinden het onze plicht ons steeds te vernieuwen", aldus festivaldirecteur Alexander Beets. "Daarbij zoeken we elk jaar weer naar andere verbindingen, internationale cross-overs en bijzondere combinaties." Zo heeft wereldmuziek een eigen podium, waar bijvoorbeeld de verrassende combinatie van The Nordanians met saxofonist/klarinettist Maarten Ornstein te horen is. Ook blues heeft een eigen podium, waar onder meer Dutch Blues Award-winnaar King Mo optreedt.

Verdere interessante optredens zijn te verwachten van Dr.Lonnie Smith & The Blues Invaders, Peter Beets New York Trio, Grant Stewart & Eric Ineke, The Houdini's, Ruud Jacobs Band en Jazz Summit met Alexander Beets en Ben van den Dungen. Het vierdaags jazzfestival gaat officieel van start op donderdag 16 mei in de Flint met een concert van het Jazz Orchestra Of The Concertgebouw met de in Amerika geboren jazzzangeres Madeline Bell. Zij brengen een eerbetoon aan de legendarische R&B-zanger en -pianist Ray Charles.

Klik hier voor uitgebreide informatie.

Labels:

(Jacques Los, 18.4.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.