Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Nieuw Eindhovens jazzfestival: So What's Next?


In oktober organiseert Muziekgebouw Eindhoven in samenwerking met North Sea Jazz een nieuw jazzfestival onder de titel 'So What’s Next?'. Het is een late opvolger van het Eindhovense festival Jazz in Lighttown van weleer.

So What's Next? wordt gehouden op 12 oktober 2013. De headliners van deze eerste editie zijn zanger Gregory Porter en saxofonist Joshua Redman. Naast grote namen uit de jazzwereld biedt het festival ook een podium voor succesvolle talenten, met cross-overs naar soul, world, electronic en singer-songwriter.

"So What's Next? staat als eigenzinnig festival in de lijn van Cross-linx en Naked Song. Ook bij dit nieuwe festival gaat het om de verfrissende combinatie van de wereldtop, opkomende acts en gewaagde eigen producties", aldus artistiek manager Frank Veenstra van Muziekgebouw Eindhoven. "Dit type events zijn voor het Muziekgebouw onontbeerlijk om zijn missie als eigentijds en eigenwijs podium waar te kunnen maken."

Programmeur Michelle Kuypers van het North Sea Jazz Festival zegt blij te zijn met het platform dat door het nieuwe festival wordt gecreëerd om een nieuwe generatie 'jazz & beyond-musici' onder de aandacht te brengen. Kuypers: "Het Muziekgebouw is met de moderne look en feel en de vele zalen een geweldige locatie, die aansluit op het concept dat ons voor een dergelijk platform voor ogen staat. Daarnaast is Eindhoven momenteel booming. Als één van de belangrijkste brainports van de wereld trekt het veel nieuwe mensen naar de stad en is er een sterk groeiende belangstelling voor muziek en cultuur."

De voorlopige line-up bestaat naast Porter en Redman uit Aaron Parks, Eric Vloeimans' Gatecrash, Snarky Puppy, Re:Freshed Orchestra, Tin Men And The Telephone, Kapok en D-Felic New Quintet.

Bron: Eindhoven Dichtbij

Labels:

(Maarten van de Ven, 16.4.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.