Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
dOeK Festival #11


Amsterdam is een magneet voor improviserende musici van over de hele wereld, mede dankzij de acht musici die verenigd zijn in Stichting dOeK. Zij organiseren het hele jaar optredens met getalenteerde en internationaal toonaangevende musici. Hoogtepunt is het dOeK Festival van 1 tot en met 5 mei op uiteenlopende locaties in Amsterdam; van het vermaarde Bimhuis tot in 'underground favorites', zoals OT301 en Vondelbunker. De ensembles zijn een mix van bestaande groepen (al dan niet met gasten) en gelegenheidsformaties, met de crème de la crème van Nederlandse en internationale improvisatoren.

Stichting dOeK organiseert alweer voor de elfde keer dit festival, waarin de huidige staat van de improvisatiemuziek in al haar verscheidenheid onder de loep wordt genomen. Improvisatie gaat over een benadering, niet over een bepaald genre. De kern is instant composing, waarbij uitgangspunten - gecomponeerde fragmenten, muzikale gegevens, gemeenschappelijke ervaringen - ter plaatse worden uitgewerkt. Voor je neus, je oren en je ogen: muziek van het moment, een nooit te herhalen ervaring voor musici en publiek gelijk.

Aan het publiek de keuze - een openingsfeest samen met de kunstenaars van Eddie the Eagle Museum; stomme film met on-the-spot muzikale begeleiding; een luisterpaal in het Bimhuis, waar je een maand lang naar cd's van de dOeK-musici – Eric Boeren, Tobias Delius, John Dikeman, Cor Fuhler, Oscar Jan Hoogland, Wilbert de Joode, Michael Moore en Wolter Wierbos - kunt luisteren; 'Wonderland', geïmproviseerde muziek en dans voor kinderen; een muzikale fietstour langs de geheime impro-plekken van Amsterdam en heel veel geweldige concerten: welkom in de wonderlijke wereld van dOeK! Muziek van het hier en nu, uitgevoerd door Nederlandse en internationale musici, zoals Han Bennink, Tony Buck, Theo Loevendie, Roy Campbell, Tristan Honsinger, Okkyung Lee en Andy Moor.

De avonden in het Bimhuis vinden plaats op 3 en 4 mei. Op de eerste avond zijn er concerten door het Monitor Trio (Michael Moore, Tristan Honsinger, Cor Fuhler), het Duo Loevendie/Gorter en de formatie Dikeman/Kugel/Van der Weide met Roy Campbell en Peter Jacquemijn. Op de tweede avond zijn te beluisteren: Oscar Jan Hoogland/Han Bennink, Kaufmann/Gratkowski/DeJoode met Okkyung Lee, Tony Buck en Richard Barrett en de Available Jelly Big Band (met onder anderen Eric Boeren, Michael Moore, Tobias Delius, Wolter Wierbos, Wilbert de Joode en Michael Vatcher).

Klik
hier voor uitgebreide informatie.

Labels:

(Jacques Los, 9.4.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.