Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Cd
Max Bolleman - 'Sound Solutions' (eigen beheer, 2013)


Het eerste stuk, 'Groundwork’, is meteen exemplarisch. Het begint met doffe bonken, waar zich een gespatieerde piano en ander percussie-allerlei aan toevoegt. Zo ontvouwt zich een ongeïdentificeerd boventoonrijk landschap in slow motion.

Nu Max Bolleman niet langer cd's voor derden opneemt, experimenteert hij voor zichzelf. In zijn eentje of, zoals hier, met Gerd Dudek (saxofoons en fluit) en Rob van den Broeck (toetsen). Zijn studio in het Belgische Bilzen is overwoekerd door percussie- en toetseninstrumenten van velerlei herkomst en grootte. Een paradijs voor elke slagwerker.

De muziek is doorgaans abstract, maar soms laten de muzikanten een bescheiden loopje toe, een beginnetje van een melodietje. 'Phantom Hits Piano' zou je eigenlijk op orkaansterkte moeten afspelen. Personen die luxe in een hutje op de heide resideren moet ik dat dan ook met klem aanbevelen. Geïsoleerde pianonoten, ingebed in trommelvuur met op de achtergrond een zachtjes schreiende synthesizer leveren het nummer 'Piano During War' op.

Dit is de laatste opname van de in 2012 overleden Van den Broeck. Een waardig afscheid.

Mail Max Bolleman voor meer informatie of om deze cd te bestellen: klik
hier.

Labels:

(Eddy Determeyer, 25.3.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...Menupagina's:


Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Pelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.