Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Artikel
Maxanter Records


De samentrekking van de voornamen van Marius, Alxander en Peter – een lumineus idee van vader Beets – heeft het muzikale bedrijf Maxanter opgeleverd. De drie succesvolle broers hebben daarmee het muzikale heft grotendeels in eigen handen genomen. Zo organiseren zij hun eigen en andermans optredens, concerten en festivals. Ze hebben een opnamestudio, doen aan verloningsservice en hebben hun eigen platenmaatschappij Maxanter Records opgericht.

Saxofonist Alexander Beets, van de drie musicerende broers het meest commercieel en zakelijk ingesteld, is de oprichter van Maxanter Music Group BV. Een belangrijk onderdeel daarvan is het platenlabel. Na het uitbrengen van de eerste drie cd's, waaronder 'School Is Closed Now', brengen de Beets Brothers in 2000 de eerste cd 'Powerhouse' op hun eigen label uit. Het album is opgenomen in opnamestudio De Smederij van eigenaar Marius Beets. Het is de innige samenwerking tussen bassist/technicus Marius en tenorsaxofonist/commercieel manager Alexander die het Maxanter label inhoud en volume geeft.

Op het label, dat door Challenge wordt gedistribueerd, zijn reeds meer dan zeventig albums uitgebracht. In het bijzonder betreft het straight-ahead, moderne mainstream jazz. Uiteraard zijn de Beets Brothers met een aantal albums ruimschoots vertegenwoordigd, evenals een handvol albums van het Peter Beets trio. Andere spraakmakende uitgaven zijn albums van pianist Juraj Stanik, pianist Bas van Lier, saxofoonkwartet Artvark, trombonist Ilja Reingoud, baritonsaxofonist Ronnie Cuber, trombonist Curtis Fuller en de Thaise saxofonist Koh Mr.Saxman.

Op het label zijn ook een aantal interessante vocale albums uitgebracht. Om enkele te noemen: Lils Mackintosh, Sanna van Vliet, Mirjam van Dam, Sara Lee Vos en Rita Reys. Een drietal schijven van het Quinteto Tango Extreme vallen niet echt onder de noemer jazz, maar zijn zeker de moeite waard vanwege de aanwezigheid van Ben van den Dungen op sopraansax. Alexander Beets streeft ernaar zes of zeven albums per jaar te produceren. Voor de komende periode staan in ieder geval op stapel opnamen van Phaedra Kwant, Basily Boys en Beets Brothers & Deborah Brown.

Voor meer informatie klik
hier.

Labels:

(Jacques Los, 4.3.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.