Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Vooruitblik
BrokkenBal - 10 Jaar Schrijvers in Concert


Op woensdag 13 maart 2013 verwelkomt gitariste/componiste Corrie van Binsbergen traditiegetrouw bekende schrijvers tijdens het jaarlijkse BrokkenBal in het Bimhuis. Hoofdgasten zijn Kees van Kooten, die dit jaar het Boekenweekgeschenk schrijft en Toon Tellegen, die aantreedt met nieuw repertoire. Tevens zijn er optredens van A.L. Snijders en Remco Campert.

In 2003 startte Van Binsbergen bij wijze van experiment literaire concerten in het Bimhuis, toen nog aan de Oude Schans. De strekking: verhalen worden live gelezen door de auteur en tegelijkertijd ontrolt zich een door Van Binsbergen op de verhalen geschreven muzikaal scenario; als 'een film voor je oren'. In de allereerste reeks nodigde ze Remco Campert, Toon Tellegen en Kees van Kooten uit.

Het experiment bleek zeer geslaagd, voor zowel publiek als artiesten. Er volgden vele optredens en er verschenen zeven luisterboeken: met Remco Campert, Kees van Kooten, Ramsey Nasr, Renate Dorrestein, Josse De Pauw en zelfs twee met Toon Tellegen. Met laatsgenoemde is een hechte vriendschapsband ontstaan en een vaste groep met - paradoxaal genoeg - de naam Het Wisselend Toonkwintet.

Op het komende BrokkenBal krijgen we een voorproefje van het nieuwe programma van Toon Tellegen: 'Het geluk van de sprinkhaan' en de presentatie van het gelijknamige luisterboek, dat door Uitgeverij Rubinstein wordt uitgegeven. Ook treden andere auteurs van het eerste uur op: Campert zal, begeleid door Van Binsbergen, een aantal gedichten lezen en Kees van Kooten treedt samen met het kwintet op. Hij licht mogelijk een tipje van de sluier van het Boekenweekgeschenk. Daarnaast een optreden van de Three Al's, die hun debuut hadden op Oerol 2012, met A.L. Snijders, Albert van Veenendaal en Alan Purves.

Musici van het BrokkenBal zijn gitariste Corrie van Binsbergen , Joost Buis op trombone en lapsteel, Albert van Veenendaal op (prepared) piano, Hein Offermans op bas en Alan 'Gunga' Purves op drums en percussie.

Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?
Klik hier voor een recensie van het BrokkenBal met Elvis Peeters, Josse De Pauw en Tonnus Oosterhoff op woensdag 14 maart 2012 in het Bimhuis, Amsterdam.

Labels:

(Jacques Los, 28.2.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
Belgiƫ
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.