Draai om je oren
Jazz en meer - Weblog

 
Nieuws
Jazzfotosite JazzFace gelanceerd


Liefhebbers van mooie jazzfoto's komen aan hun trekken op Jazzface (www.jazzface.be). Op deze site vind je een grote collectie jazzfoto's van Cees van de Ven, die op verschillende formaten te bestellen zijn.

Cees van de Ven (10 maart 1940, Eindhoven) maakte al vroeg kennis met fotografie; zijn vader was een verwoed amateurfotograaf. Van de Ven begon met natuur- en macrofotografie, maar later, als muzikant in diverse orkesten, fotografeerde hij ook in die omgeving. Vele jaren was hij muzikaal leider van verschillende big bands uit de regio. Sinds 2003 is hij als redacteur/fotograaf verbonden aan Draai om je oren. Sindsdien heeft hij honderden fotoverslagen gemaakt van jazzconcerten en - festivals, waarbij hij een brede belangstelling aan de dag legt voor het hele jazzspectrum, in al zijn variëteiten.

Stefano Rivoir, een trouwe bezoeker van de fotosite van Cees van de Ven op Flickr (www.flickr.com/photos/jazzcase) schreef in een testimonial: "He’s great, to me. With his shots, he makes you feel on stage, side by side with the musicians." De fotograaf zelf: "Als horen, kijken en zien samenvallen in het moment van de klik, is dat voor mij vaak een geslaagde jazzfoto."

Klik hier om een kijkje te nemen op JazzFace.

Labels:

(Maarten van de Ven, 19.2.13) - - [naar boven]


Lees verder in het archief...


Menupagina's:

Redactieadres:

Hoekstraat 1 B17
3910 Neerpelt
België
(0032) 11747180
(0032) 498788554

Nieuws, tips, suggesties, adverteren, meewerken?
Mail de redactie.